Obrada osobnih podataka

Andromeda d.o.o. iz Delnica, Ante Starčevića 13, OIB: 45335902504, u obavljanju svoje djelatnosti, prikuplja i obrađuje osobne podatke poštujući sve relevantne zakone i propise pa tako i zakon o GDPR-u.

Zaštita osobnih podataka te sigurnost naših kupaca važna nam je te o tome vodimo posebnu brigu.

Pažljivo pročitajte informacije koje su pred vama.

Voditelj obrade osobnih podataka
Andromeda d.o.o. je voditelj obrade osobnih podataka u skladu sa zakonom i propisima o zaštiti osobnih podataka. Andromeda d.o.o. kao voditelj obrade osobnih podataka određuje svrhu i sredstva obrade osobnih podataka i odgovorna je za čuvanje i korištenje osobnih podataka u papirnatom i/ili elektronskom obliku. Andromeda d.o.o. u svom poslovanju može biti i izvršitelj obrade osobnih podataka.

Osobni podaci koje prikupljamo
Osobni podaci koje prikupljamo ovise o vrsti usluge koju pružamo našim kupcima, korisnicima i klijentima, namjeri kupca da koristi naše usluge, o vrsti ugovora kojeg sklapamo s našim klijentom kao i o namjeri kupaca da koriste svoja prava temeljena na zakonskim i regulatornim odredbama o zaštiti osobnih podataka. U prvom redu radi se o podacima bez kojih ne možemo izvršiti uslugu, a uključuju najmanje:

– osnovne osobne podatke (ime i prezime)
– osnovne kontakt podatke (adresa, broj telefona, mail adresa)

Andromeda d.o.o. prikuplja i upravlja osobnim podacima u svrhu kupoprodajnog odnosa za proizvode i usluge iz vlastite ponude te kako bi ispunili zakonske i regulatorne obveze kao i u svrhu ostvarenja vlastitih legitimnih interesa zakonitog poslovanja.

Razlozi zbog kojih obrađujemo osobne podatke radi sklapanja i ispunjenja ugovornih obveza su:
– prodaja roba i usluga
– prodajne i marketinške aktivnosti Andromeda d.o.o.
– upravljanje i zaprimanje prigovora, pritužbi i reklamacija
– druge zakonske obveze koje proizlaze iz poslovanja Andromeda d.o.o.

Pristup osobnim podacima
Andromeda d.o.o. poduzima sve potrebne mjere kako bi se prikupljeni osobni podaci obrađivali samo na gore navedene načine koji je u skladu s zakonom.

Obrada osobnih podataka
Korisnički osobni podaci biti će obrađivani unutar Europskog gospodarskog područja (EGP) od strane izvršitelja obrade koji su navedeni u Pristup osobnim podacima, a čija je odgovornost i obveza zaštite osobnih podataka i čuvanja njihove povjerljivosti definirana ugovornim odnosom i u skladu sa svim tehničkim i organizacijskim mjerama te zakonskim propisima koji uređuju zaštitu podataka. Vaši osobni podaci koje je Andromeda d.o.o.. prikupila u svrhe navedene u Osobni podaci koje prikupljamo neće biti dostupni nikome tko za to nema ovlaštenje Andromeda d.o.o.

Ostvarenje prava
Kada je to zakonski predviđeno, korisnik, kupac ili klijent ima pravo na informacije:
– o obradi njegovih osobnih podataka
– povlačenje svoje privole u bilo koje vrijeme za osobne podatke koje obrađujemo uz danu privolu
– ispravak ili dopunu osobnih podataka kako bi uvijek bili točni; brisanje osobnih podataka kada više nisu potrebni za gore navedene svrhe
– podnošenje prigovora Andromeda d.o.o. ili nadležnom državnom tijelu.

Andromeda d.o.o. svim zainteresiranima osigurava komunikacijske kanale zbog ostvarivanja svojih prava vezanih za zaštitu osobnih podataka i to postavljanjem zahtjeva:

– poštom na adresu Andromeda d.o.o., Delnice, Ante Starčevića 13
– putem elektroničke pošte: info (at) umijecebogacenja.com
– putem web formulara na stranici https://www.umijecebogacenja.com/obrada-osobnih-podataka/

Bez obzira preko kojeg se komunikacijskog kanala podnosi zahtjev, djelatnicima Andromeda d.o.o. omogućena je identifikacija podnositelja zahtjeva.

Čuvanje osobnih podataka
Vremenski period čuvanja osobnih podataka korisnika ovisi o svrsi radi koje ih obrađujemo.

Podaci prikupljeni zbog prodajnih transakcija ili pružanja drugih usluga čuvaju se još 12 mjeseci od datuma zadnje transakcije u kojoj su korišteni (primjerice transakcija isporuke, dostave, reklamacije i sl.)

Podaci prikupljeni zbog obrada temeljeni na zakonskoj osnovi, čuvaju se sukladno vremenskim ograničenjima odredaba predmetnog zakona (primjerice Zakon o računovodstvu i sl.)

Kontakt
Za bilo kakva pitanja o načinu korištenja osobnih podataka možete nas kontaktirati telefonom, e-mailom ili poštom.

Evo kako:
– slanjem emaila na info (at) umijecebogacenja.com
– pisanim putem na adresu: Andromeda d.o.o., Delnice, Ante Starčevića 13
– putem web formulara na stranici https://www.umijecebogacenja.com/obrada-osobnih-podataka/
– pozivom na telefon 091 633 2370

Za komunikaciju zbog ostvarivanja prava vezanih za zaštitu osobnih podataka potrebno je koristiti komunikacijske kanale definirane u „Ostvarivanje prava“ kako bi svaki zahtjev bio urudžbiran a korisnik kao inicijator identificiran.

Ažuriranje Informacije o obradi osobnih podataka
Andromeda d.o.o redovno revidira i ažurira Informacije o obradi osobnih podataka sukladno promjenama u vlastitim poslovnim procesima ili temeljem zakonskih i regulatornih obveza. Važeća verzija Informacija o obradi osobnih podataka dostupna je na našim stranicama www.umijecebogacenja.com/obrada-osobnih-podataka/. Osobno i izravno ćemo vas informirat ukoliko dođe do značajnih promjena koje u većoj mjeri utječu na obradu osobnih podataka.

Uvjeti obrade osobnih podataka zbog pružanja usluge dostava i povrata
Za potrebe pružanja usluge dostave i povrata robe Andromeda d.o.o. prikuplja sljedeće podatke:
– ime i prezime
– adresa isporuke
– broj telefona i/ili mobilnog telefona
– informacije o adresi za isporuku

Navedene podatke ustupamo pružateljima logističkih usluga u svrhu izvršenja ugovorenih usluga. Partneri koji pružaju usluge ovlašteni su od strane Andromeda d.o.o. za obradu osobnih podataka kupaca isključivo u svrhu izvršenja ugovorenih usluga.

Kolačići (“cookies”)
Što su kolačići? Kolačić je tekstualna datoteka koju web stranice koje posjećujete spremaju na korisnikov uređaj (kompjuter, smartphone, tablet). Andromeda d.o.o. koristi kolačiće kako bi posjetiteljima olakšala i poboljšala pristup web stranica na kojima se nalazite. Informacije koje prikupljamo kolačićima koriste se za pamćenje postavki i korisničkih aktivnosti na web trgovini kao što su pregledavanje artikala, kretanje po stranicama, stavljane proizvoda u košaricu itd…

Te kolačiće posjetitelj može u svakom trenutku obrisati ili blokirati u postavkama svog internet preglednika. Ako korisnik s blokiranim kolačićima pristupi Andromeda d.o.o. web stranicama pojedine funkcionalnosti neće biti moguće.

Andromeda d.o.o. na svojim web stranicama koristi usluge za analizu posjeta i praćenja navika kupaca kao što je Google Analytics. Pružatelj usluga može uporabom kolačića pratiti korisnikove posjete našim i drugim web stranicama i na osnovu toga korisniku prikazivati Andromeda d.o.o. plaćene oglase ili oglase drugih korisnika usluge. Takve oglase možete zaustaviti na stranici pružatelja usluga zaduženih za prikaz oglasa.

Slanje Newslettera i uporaba osobnih podataka za marketing
Ukoliko želite primati obavijesti o našoj ponudi putem elektroničke pošte potrebno je napraviti prijavu na Newsletter. Pri ispunjavanju obrasca za prijavu potrebno je popuniti označena polja te unijeti adresu elektroničke pošte na koju želite primati Newsletter. U svakom trenutku korisnik može izvršiti odjavu sa našeg Newslettera sukladno uputama koje ćete dobiti e-poštom nakon prijave, kao i u svakom Newsletteru. Svi registrirani korisnici Andromeda d.o.o. web stranice, u svakom trenutku u svom profilu mogu se prijaviti ili odjaviti s Newslettera.

Za slanje Newslettera Andromeda d.o.o. može koristiti usluge vanjskih poslovnih partnera. U navedenom slučaju Andromeda d.o.o. istima daje na obradu isključivo adresu elektroničke pošte koju je korisnik prijavio za dobivanje Newslettera. Također osiguravamo da odabrani poslovni partner istu koriste samo i jedino za isporuke naših Newslettera, u vremenskom periodu dok je korisnik na njega prijavljen, te ju u druge svrhe ne smije koristiti.

Andromeda d.o.o. neće korisničke kontakt podatke dane za prijavu na Newsletter dijeliti s trećim stranama, osim u slučaju i pod uvjetima koji su navedeni gore. Isto tako, ukoliko se korisnik nije prijavio za primanje Newslettera, kao kupac ili korisnik, od nas može dobiti samo poruku vezanu uz narudžbu, plaćanje ili aktivnosti koje je sam osobno inicirao. Uz navedeno, Andromeda d.o.o. će na korisnikovu adresu elektroničke pošte dostaviti informacije o promjenama vezanim uz naše poslovanje i odnos s klijentom, kupcem kao korisnikom naših usluga.